Ana sayfa Resimli Anlatımlar Windows Update “Bilgisayarı Yeniden Başlatın” Uyarısını Silme Tamamen Kapatma İptal Etme

Windows Update “Bilgisayarı Yeniden Başlatın” Uyarısını Silme Tamamen Kapatma İptal Etme

1345
0
Güncelleme:

Windows’un  yeni güncellemeler çıktığı zaman otomatik olarak yaptığı güncellemeler mükemmel bir hizmet. Fakat güncelleme bittikten sonra değişikliklerin uygulanması için bilgisayarı sürekli kapatmaya zorlaması ve uyarılar vermesi kullanıcının başını ağrıtabiliyor ve hele bir de o an için bilgisayarı kapatmaması gerekiyorsa canını sıkabiliyor.

Peki Windows Update’in bilgisayarı yeniden başlatın mesajını bütünüyle nasıl kaldırabiliriz? Aslında sürekli kaldırma diye birşey söz konusu değil. Fakat eğer istersek geçici bir süre için bilgisayarı yeniden başlatın uyarısını engelleyebiliriz. Peki bu uyarı nasıl iptal edilir? Onu da aşağıda resimli olarak sizlerle paylaştık.

Windows Update’in Yeniden Başlatma İsteğini Geçici Olarak Engelleme 

Kayıt defterinde yapacağınız ufak bir değişiklikle Windows Update’in makineyi yeniden başlatmasını geçici olarak engelleyebilir ve uyarı mesajından kurtulabilirsiniz.

Her ne kadar işletim sisteminin faydası için olsa da “Windows Update”in güncellemeler yapıldıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak istemesi sıkıntı yaratabiliyor; özellikle de önemli bir işin ortasındaysanız…

Yeniden başlatmayı erteleyebilirsiniz ama Windows Update’in uyarı mesajı çıkmaya devam edecek ki bu durum sinir bozucu olabilir. Geçici olarak güncellemeyi engellemek ve uyarı mesajından kurtulmak mümkün.

Windows Update  in Yeniden Başlatma İsteiğini Geçici Olarak Engelleme

İlk olarak Başlat menüsüne gelin ve arama kutusuna cmd yazıp “enter”a basarak komut istemini çalıştırın.

Windows Update  in Yeniden Başlatma İsteiğini Geçici Olarak Engelleme

Açılan ekranda aşağıdaki komutu yazın ve “enter” basın:

net stop “windows update”

Windows Update  in Yeniden Başlatma İsteiğini Geçici Olarak Engelleme

Böylece yeniden başlanmasını ve uyarını mesajını geçici olarak engellemiş olduğunuz. Merak etmeyin bilgisayar yeniden başlattığınızda güncelleme işlemi kaldığı yerden devam edecek.


BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here